A A A

Društvo

UE ZONA

USVOJEN DRUGI OVOGODIŠNJI REBALANS BUDŽETA

Posle drugog ovogodišnjeg rebalansa užičkog budžeta, njegov iznos biće 2,8 milijardi dinara. Osnovni razlog za izmene i dopune budžeta su izmene u strukturi budžetskih aproprijacija što je izazvano dinamikom i realnim ostvarivanjem prihoda i izvršavanjem rashoda. Prema planu prihodi,  a prema onome kako su se dosada ostvarivali, uvećani su za 1,125 miliona dinara.

Na ovoj sednici, usvojen je Lokalni antikorupcijski plan grada Užica (LAP) i data saglasnost na Statut Gradske galerije, kao i na izmenu programa poslovanja u ovoj godini javno komunalnih preduzeća „Niskogradnja“ i „Bioktoš“.

Skupština je usvojila Odluku kojom se uspostavlja sistem energetskog menadžmenta na području grada i izmenila kadrovski plan gradskih uprava, gradskog pravobranilaštva, službe budžetske inspekcije i službe interne revizije grada Užica za 2017. godinu u postupku racionalizacije i smanjenja broja zaposlenih.

Kod kadrovskih rešenja, odbornici imenovala je direktore Zorana Stamatovića za Narodno pozorište Užice, a za direktore gradskih preduzeća Nikola Maksimović u „Užice razvoju“, Zoran Šibalić u „Gradskoj toplani Užice“, Branko Bogićević u „Velikom parku“ i Dejan Nijemčević u „Stanu“. Stavljena je van snage odluka o raspisivanju javnog konkursa za izbor direktora JP „Aerodrom Ponikve“ i poništen konkurs za izbor direktora. Iz tih razloga imenovan je Slaviša Dimitrijević za vršioca dužnosti direktora JP „Aerodrom Ponikve“ do izbora direktora. Skupština je donela novu odluku o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JP „Aerodrom Ponikve“.

Ovaj tekst deo je projekta „UE ZONA“ koji sufinansira grad Užice. Napomena: „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

 

Развојна агенција Србије у сарадњи са Америчком агенцијом за међународну сарадњу у склопу пројекта „Подршка развоју приватног сектора у јужној и југозападној Србији“ организовала је на Златару Пословне сусрете и мини сајам “Старт уп” компанија. Основни циљ овог пројекта је унапређење развоја сектора малих и средњих предузећа и предузетништва у одабраним регионима путем ширег повезивања. Пословни сусрети који су окупили више од 130 предузећа из 12 општина и градова представљају јединствену могућност повезивања фирми из различитих региона које делују у истом сектору, с циљем представљања и откривања нових производа и услуга, истраживање нових пословних могућности како би пронашли нове потенцијалне клијенте и добављаче и партнере за заједничка улагања или иновативне пројекте.

Пословни сусрети се организују у оквиру Европске недеље малих и средњих предузећа, која се одржава у 37 земаља, чи је задатак промоција предузетништва кроз организацију различитих догађаја са циљем да се промовише предузетништво, као и да информише предузетнике о институцијама које пружају подршку развоју предузетништва на европском, националном и локалном нивоу. Пројектом у Србији координирају Министарство привреде и Привредна комора Србије. Сваке године организује се по један централни догађај на нивоу ЕУ и сваке од земаља.

Испред локалне самоуправе присутне је поздравио председник општине Радосав Васиљевић и том приликом истакао да се у десетогодишњој Стратегији развоја Нове Вароши као примарна налази помоћ развоју малих и средњих предузећа.

– У општини Нова Варош према подацима из 2017. године послује 551 привредни субјекат, од којих је 89 представника привредних друштава, а остатак од 83,85% чини сектор преузетништва- наглашава Васиљевић.

Програми УСАИД-а представљају подршку Србији у њеним настојањима да буде демократска, просперитетна и земља која је у потпуности интегрисана у евро-атлантске институције. УСАИД помаже Србији да спроведе реформе како би земља завршила своју економску и демократску транзицију у Европску унију и друге међународне институције, казао је испред УСАИД Арменд Алиу.

 

Развојна агенција Србије (РАС) је један од креатора програма подршке привреди и највећи извршни носилац економске политике у име Владе Републике Србије.

– Како би се сви делови Србије развијали равномерно, РАС у својој мрежи има 16 регионалних развојних агенција (РРА) и то у: Београду, Новом Саду, Суботици, Зрењанину, Руми, Пожаревцу, Лозници, Крагујевцу, Зајечару, Ужицу, Краљеву, Крушевцу, Нишу, Новом Пазару, Лесковцу, Косовској Митровици и са њима интезивно сарађује при реализацији програма. У оквиру свог деловања РАС блиско сарађује са како са домаћим, тако и са највећим међународним институцијама и организацијама и имплементира најбоље примере из праксе – нагласио је в.д. директора Развојне агенције Србије Радош Газдић

Регионална развојна агенција Златибор – организација заснована на знању и катализатор процеса социо-економског развоја Златиборске области.

– Мисија РРА Златибор је да допринесе одрживом социо-економском развоју и стабилности Златиборске области, подстицањем конкурентних заједница погодних за живот, рад и пословање, применом стратешког планирања, промоцијом погодног пословног окружења, маркетингом територије и реализацијом развојних иницијатива заједнице – истиче директор РРА Златибор Славко Лукић.

Догађај је организован у сарадњи са са Регионалном развојном агенцијом Златибор, уз подршку Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа, Регионалне агенције за просторни и економски развој Рашког и Моравичког округа и Регионалне развојне агенције Санџака-СЕДА.

Извор: ПП Медиа

  

 

Postavljen prvi sloj asfalta na budućem kružnom toku  u Užicu

Posle prirpemnih radova koji podrazumevaju zamenu kompletne kišne kanalizacije i postavljanja rasvete krenulo se i sa stavljanjem prvog dela asfalta na kružnom toku. Kako je najavljeno, saobraćaj na kružnom toku trebalo bi da bude pušten najkasnije do 15. Novembra, ove godine.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Krivoj Reci

Savet  mesne zajednice Kriva Reka u saradnji sa Crvenim krstom Čajetine i Transfuzijom krvi Užice, u nedelju 15. oktobra organizuju Akciju dobrovoljnog  davanja krvi „Kap koja život znači“. Akcija će biti sprovedena u vremenu od 9 do 13 časova u prostorijama škole u Krivoj Reci.