A A A

Poljoprivreda

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović je, nakon nedavnih sastanaka sa proizođačima i otkupljivačima maline, najavio formiranje radne grupe, koja bi trebalo da ponudi strateška i dugoročna rešenja za probleme u proizvodnji i plasmana tog voća. Radnu grupu trebalo bi da čine predstavnici proizvođača, otkupljivača, Instituta za voćarstvo iz Čačka, ministarstava poljoprivrede, trgovine, privrede i Uprave carine.

 

 

U pribojskom selu Krajčinovići počela je izgradnja hladnjače firme “Bio beri” kapaciteta 100 tona. Ovo će biti šesta hladnjača izgrađena u protekele dve godine na teritoriji Priboja, namenjena za otkup maline čiji zasadi beleže enormno povećanje u pribojskiim selima.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je da će narednih dana u Beogradu okupiti sve malinare i hladnjačare kako bi postigli strateški dogovor. Kako je istakao, reč je o dogovoru za ovu, i naredne godine.

Uzimajući u obzir veliko interesovanje za seminar "Malina može više" koji je grad Užice, uz podršku SWG, organizovao za poljoprivrednike koji sa bave uzgojem malina, gradsko rukovodstvo odlučilo je da svim zainteresovanim obezbedi stručnu literaturu na tu temu.