A A A

Sport

Kenijski atletičar Stiven Kipngetič Katam i srpska reprezentativka Olivera Jevtić pobednici su 30. jubilarnog Beogradskog maratona, koji je održan danas uz učešće više od 7.000 takmičara iz 70 zemalja.

 

 

Na Prvenstvu Srbije standardnim vazdušnim oružjem u A programu, održanom u Kraljevu članovi SD Aleksa Dejović iz Sevojna, osvojili su dve zlatne, četiri srebrne i tri bronzane medalje.

Prvog dana takmičili su se junori, gde su Užičani u ekipnoj konkurenciji, u disciplini standardni vazdušni pištolj osvojili zlatnu medalju. U pojedinačnoj konkurenciji prvo mesto osvojila je Milica Slović, drugo mesto Marija Šunjevarić i treće mesto 15-godišnja Jelena Todorović. Juniori su u ekipnoj konkurenciji osvojili srebrnu medalju, Lazar Pantelić je osvojio četvrto mesto.

U konkurenciji seniora vazdušnim pištoljem koje je održano drugog dana takmičenja, ekipa SD Aleksa Dejović je osvojila drugo mesto a u pojedinačnoj konkurenciji Duško Petrov je osvojio bronzanu medalju. Prvi put posle dve godine u finale nacionalnog takmičenja plasirao se i Andrija Zlatić, koji je počeo malo bolje da puca, i u finalu je osvojio peto mesto.

U konkurenciji seniorki u istoj disciplini ekipno devojke su osvojile drugo mesto, dok je Jelena Todorović osvojila bronzanu medalju.

 

 

Ekipa Užica pobednik je Prvenstva Srbije u futsalu za gluve i nagluve. Prvenstvo je odigrano u Užicu, uz učešće sedam ekipa.

Troje takmičara čajetinskog Kluba borilačkih veština „Šogun“ učestvovaće naredne sedmice na Svetskom prvenstvu u kombinovanim borilačkim veštinama (MMA), koje će se održati u turskoj Antaliji.