A A A

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je potpisao ugovore sa predstavnicima 20 lokalnih samouprava, među kojima su Užice, Priboj i Prijepolje, kako bi se uz finansijsku podršku ministarstva sproveli projekti, odobreni nakon Javnog konkursa za podršku jedinicima lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou.

Podsećamo, Grad Užice je dobio 2,2 miliona dinara za projekat izgradnje Trim staze u Velikom parku.

Za opremanje informatičkog kabineta pribojskog Omladinskog centra,  ta opština dobiće više od 1,2 miliona dinara.

Odobren je projekat Opštine Prijepolje, nazvan, Nove ideje za nove poslove- IdejaLab za koji će ta lokalna samouprava dobiti više od 1,3 miliona.

Više od 31 milion dinara je obezbeđeno iz budžeta Republike Srbije za javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa na koji su gradovi i opštine Srbije konkurisali sa 57 projekata.

Odobreni projekti teže stvaranju uslova za aktivno učešće mladih u društvu, za promociju i upražnjavanje zdravih i bezbednih stilova života mladih.

Inače, uključujući nove ugovore, Ministarstvo omladine i sporta, sa oko 301 milion dinara, do sada je finansiralo oko 480 projekata lokalnih samouprava, namenjenih izradi i sprovođenju lokalnih akcionih planova za mlade, podsticanju razvoja lokalne omladinske polit

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži