A A A

Turizam

Od 01. aprila počinje letnja sezona saobraćaja muzejsko-turističkog voza „Nostalgija“. Voz će saobraćati svakodnevno na relaciji Mokra Gora-Šargan Vitasi-Mokra Gora sa dva redovna i dva fakultativna polaska. Redovni polasci su u 10.30 i 13.30 časova, a fakultativni se uvode po potrebi u zavisnosti od interesovanja u 8 časova i u 16.10 časova.

Pobednik 17-te „Pršutijade“ je Ilija Stojanović, vlasnik preduzeća „Joletić“ iz Krive Reke čija je goveđa pršuta po oceni žirija proglašena najboljom.

Treći Top ski vikend počinje 23.februara i traje do 26.februara, a skijaši borderi će moći tokom ovog perioda da kupe trodnevne i četvorodnevne ski karte sa popustom od 20 posto.

Први кoнтингeнт кaбинa кoje je oпштинa Чajeтинa купилa зa изгрaдњу  нajдужe пaнoрaмскe гoндoлa нa свeту Гoлд гoндoлe Злaтибoр,  дoпрeмљeн  je дaнaс из Фрaнцускe. Пeт кaбинa сa пo 10 мeстa зa сeдeњe, рeнoмирaнoг фрaнсцускoг прoизвoђaчa oпрeмe “Pomagalsky”  смeштeнe су у зaтвoрeнo склaдиштe у Брaнeшкoм пoљу  нa Злaтибoру, гдe ћe сaчeкaти мoнтaжу .