A A A

Za vaučere za podsticaj domaćeg turizma od početka godine prijavilo se oko 1.737 gradjana, a najveće interesovanje je za Lukovsku i Prolom banju, Divčibare i Sokobanju, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

 

Prema podacima resornog ministarstva, od tog ukupnog broja gradjana prijavljenih od 1. do 27. januara, najveći deo su penzioneri i to 57,5 odsto, a slede zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara i njih je 32,2 odsto, dok su 9,3 odsto nezaposleni.

Trenutno su gradjanima na raspolaganju 343 ugostiteljskih objekata u kojima mogu da koriste vaučere, a lista ugostitelja se ažurira svakog petka.

U ovoj godini za vaučere je iz budžeta Srbije izdvojeno 300 miliona dinara, a gradjanima će biti podeljeno 60.000 vaučera u vrednosti od po 5.000 dinara

Vaučeri se domaćim gostima daju za najmanje pet noćenja u ugostiteljskim objektima izvan opštine korisnika vaučera, odnosno prebivališta.

U Turističkoj organizaciji Srbije (TOS) agenciji Beta je rečeno da je mera Vlade Srbije za podsticaj domaćeg turizma kroz dodelu vaučera dala odlične rezultate, ne samo kroz povećanje broja domaćih turista koji su odmor proveli u Srbiji, već i kroz značajno produženje trajanja njihovog boravka na odabranim destinacijama.

TOS , kako navode, u skladu sa projektom Vlade i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija planira realizaciju svojih promotivnih aktivnosti tokom čitave godine, kako bi na što bolji način gradjanima predstavili turističke atrakcije u Srbiji.

Najavili su i intenzivniju saradnju sa predstavnicima domaćih medijskih kuća, kao i pojačano prisustvo na društvenim mrežama, kreiranje i sprovodjenje kampanja e-marketinga.

Prošle godine za vaučere je iz budžeta izdvojeno 230 miliona dinara i podeljeno je 46.000 vaučera.

Kako ocenjuju u resornom ministarstvu, u 2016. akcija je premašila očekivanja, jer je već u septembru, pre roka koji je bio 15. oktobar, podeljeno je svih 46.000 vaučera.

Prosečna dužina boravka je bila 7,45 dana, čime je ostvareno 343.000 noćenja. (Beta)

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži