A A A

 

 

U pribojskom selu Krajčinovići počela je izgradnja hladnjače firme “Bio beri” kapaciteta 100 tona. Ovo će biti šesta hladnjača izgrađena u protekele dve godine na teritoriji Priboja, namenjena za otkup maline čiji zasadi beleže enormno povećanje u pribojskiim selima.

 

Prilokom posete radovima na izgradnji nove hladnjače, predsednik opštine Priboj Lazar Rvović istako je posvećenost lokalne samouprave procesu revitalizacije poljoprivrede i povratka stanovništva u opustale pribojska sela.
Nakon višedecenijskog rada u inostranstvu, investitor izgradnje hladnjače u Krajčinovićima Ranko Vezmar nije krio zadovoljstvo saradnjom sa lokalnim stanovništvom i predstavnicima opštine Priboj.
Preciznih podataka o boroju zasada maline u pribojskoj opštini nema, ali prema nepotpunom zbiru podataka o otkupu roda za 2016. koji su vršili Zlatar plast iz Nove Varoši i 5 pribojskih hladnjačara, rod se procenjuje na više od 700 tona maline.

U ovoj godini pribojski malinari najavljuju dodatno povećanje zasada maline ali i nešto manji rod u visokim delovima opštine zbog ledenog talasa koji je prouzrokovao štetu u malinjacima.
izvor  PP Media

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži