A A A

U 16. kolu  Super lige odbojkašice Jedinstva došle su do treće pobede, savladana je Crvena zvezda sa 3:1 (25:19, 21:25, 25:19, 25:11). Nekada veliki rivali u borbi za šampionska odličja, sada igraju sa podmlađenim sastavima, ali su ovaj meč u Velikom parku, pred 300 gledalaca, ipak obeležile veteranke Vesna Tomašević-Petrić kod Užičanki i Vesna Đurišić u redovima Beograđanki, nekada saigračice u šampionskom sastavu Jedinstva s početka 2000.-ih.

Veliku podršku Tomašević-Petrić (23 poena) tokom čitavog meča imala je od Anice Kutlešić (12 poena), koja je odigrala utakmicu karijere, i Danijele Džaković (14 poena), a odličnom izdanju Užičanki doprinele su i Aleksandra Milosavljević (5 poena), Jelica Jovančićević (9 poena) i Milica Tošić (7 poena). U redovima Crvene zvezde istrajna Vesna Đurišić (14 poena), samo  je u drugom setu imala značajniju podršku Katarine Marinković (11 poena), ostatak ekipe bio je ispod  očekivanja.

Po završetku meča, kojim su Užičanke i teoretski obezbedile plej-aut, trener Svetlana Ilić je rekla:

Od dolaska u Užice želele sam da budemo ekipa, sada prepoznajem rad i zajedništvo. Odigrali smo najbolju utakmicu u ova dva meseca koliko radim sa ekipom. Euforije ne sme biti, moramo ostati na zemlji, obezbedili smo plej-aut, to je korak bliže opstanku. Preostale dve utakmice  u prvenstvu  biće priprema za baraž, moramo ih odigrati maksimalno kvalitetno.

Pred početak meča Boško Topalović, sekretar Jedinstva, predao je buket cveća i klupsku zastavicu Vesni  Đurišić,  koja je posle 15 godina zaigrala u Hali Veliki park.

Narednog vikenda Jedinstvo gostuje u Zrenjaninu, u poslednjem 18. kolu dočekuje Dinamo iz Pančeva.

Z.Ž.


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži