A A A

Na svečanosti u kabinetu gradonačelnika Tihomira Petkovića, potpisani su ugovori o stipendiranju užičkih olimpijaca – atletičarke Olivere Jevtić i paraolimpijca u atletici Miloša Zarića. Do odlaska na Olimpijadu, njihove pripreme Užice će pomoći sa po 60.000 dinara mesečno.

-Prihvatili smo preporuku Olimpijskog komiteta i Atletskog saveza Srbije i stipendijskim ugovorom Oliveri i Milošu obezbedili dodatna sredstva da pripremni period za najveće takmičenje u 2016. sprovedu na najbolji način. Oliveri će ovo biti peto uzastopno učešće na Olimpijadi, Miloš će debitovati na Paraolimpijskim igrama, oboje sa ambicijom da budu među najuspešnijim srpskim predstavnicima, što im želimo. – poručio je gradonačelnik Petković.


Umesto Olivere, koja je na pripremama u Keniji, na stipendiji se zahvalio njen trener Slavoljub Kuzmanović:


-Još jednom smo dirnuti pažnjom, Užice je tradicionalno uz svoje sportiste. Pre deset godina Gradonačelnik Petković priredio je prijem za Oliveru koja je tada na Evropskom prvenstvu osvojila prvu medalju za samostalnu Srbiju, nadam se da ćemo na predstojećoj Olimpijadi moći da se radujemo njenom plasmanu međi prvih deset.


Paraolimpijac Miloš Zarić, svetski vicešampion u bacanju kugle i koplja, u punom je treningu, prvu proveru za Rio imaće na Evropskom prvenstvu u junu:


-Na kontinentalnoj smotri u Italiji očekujem medalju, potom ću se usresrediti na trening kugle koju ću bacati u Riju. Ne obećavam medalju, ako stigne biće vremena za priču.
Dragiša Kuzmanović, sekretar Sportskog saveza Užice podsetio je da je na prethodnoj Olimpijadi u Londonu prvu medalju za Srbiju osvojio užički strelac Andrija Zlatić i poželeo da se Olivera i Miloš domognu postolja.


Gradonačelnik Tihomir Petković rekao je da ako strelac Duško Petrov na Evropskom prvenstvu, koje se upravo održava u Đeru, izbori olimpijsku vizu i njega čeka gradska stipendija.

Z.Ž.


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži