A A A

Ovog vikenda na poznatom autodromu Brno u Češkoj vožen je pretposlednji trkački vikend u okviru šampionata centralne Evrope u automobilizmu. Srpski EKO Lein racing team ovoga puta akcenat je dao na na nastup Rudija Pešovića koji je zbog poslovnih obaveza propustio nekoliko trka i time ugrozio svoju poziciju u generalnom plasmanu. Nakon polovičnog uspeha u Slovačkoj Pešović je ovoga puta opravdao očekivanja i nakon trke u Brnu ponovo je trećeplasiran pa se nadamo da će za dve nedelje nakon poslednjeg vikenda u Poljskoj srpski sportski automobilizam moći da se pohvali do sada neostvarenom uspehu.

Pešović je obe trke započeo sa pozicije broj četiri ali rezultatski je mnogo bolje prošao u onoj koja je vožena u nedelju. Primarni cilj tima je bilo osvajanje dragocenih bodova pa je vozač EKO Lein racing teama u subotnju trku ušao možda i previše oprezno i na kraju kroz cilj prošao kao četvrtoplasirani u svojoj klasi. U nedelju sa druge strane ušao mnogo agresivnije i u borbi za prvo mesto izleteo na veoma opasnom mestu. Srećom po Pešovića oštećenja na automobilu nije bilo pa je do kraja trke uspeo da stigne do pozicije broj dva i dosta novih bodova koji su ga vratili i učvrstili na poziciji broj tri CEZ serije za sezonu 2016.

-Vikend je u globalu prošao veoma dobro. Rezultatom u subotu naravno nisam zadovoljan ali nedelja je dosta popravila opšti utisak. Istina imao sam dosta sreće ali i to je bitan deo ovog sporta. Ponovo sam treći u CEZ-u i prvi u češkom ESET CUP-u. Ostaje nam vikend u Poljskoj na stazi Poznan na kojoj nikada do sada nisam vozio ali moram startovati i u toj trci kako bi osigurao osvojeno ovde u Brnu, – izjavio je Pešović.

Ovim rezultatom članovi EKO Lein racing teama Vesnić, Lalušić i Pešović suvereno su okupirali sve tri pozicije šampionata centralne Evrope i na korak su od jednog od najvećih uspeha srpskog automobilizma. Posle razvoja situacije u Brnu lider tima Milovan Mikica Vesnić može se pohvaliti da je prvi takmičar sa prostora ex-YU koji se tri puta okitio titulom šampiona centralne Evrope na kružnim stazama i to u sezonama 2013, 2015 i 2016.

-Moja bodovna razlika bila je dovoljna da ovu trku preskočim. Ovde sam da pomognem Rudiju da osigura nove bodove i dovede nas na korak do ogromnog klupskog uspeha. Posao smo u Češkoj uspešno odradili i deo ekipe odmah kreće put Poljske gde se za dve nedelje vozi poslednja trka na stazi Poznan. Verujem da ćemo nakon toga imati ozbiljnog razloga za slavlje. Do tada ću pričekati i sa proslavom moje treće ttule,– poručio je Vesnić sa autodroma Brno.

 

Rezultat prve trke CEZ D4-2000

  1. Csaba Toth HUN Seat Leon
  2. Zoran Kastratović SRB Renault Clio
  3. Petr Krejci CZE Lotus Exige
  4. Rudolf Pesovic SRB BMW 320si S2000

Rezultat druge trke CEZ D4-2000

  1. Csaba Toth HUN Seat Leon
  2. Rudolf Pesovic SRB BMW 320si S2000
  3. Petr Krejči CZE Lotus Exige

 

Generalni plasman CEZ-a nakon trke u Brnu (nezvanično)

  1. Milovan Vesnić SRB 168.5pts
  2. Mladen Lalušić SRB 126.5pts
  3. Rudolf Pesovic SRB 92pts
  4. Petr Krejči CZE 84.5pts

Jakub Wszomirsky POL 73pts


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži