A A A

Tijani Malešević, članici naše srebrne odbojkaške reprezentacije na Olimpijskim igrama u Riju, danas je priređen svečani prijem u Gradskoj kući.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković, sa svojim saradnicima, čestitao je Tijani uspeh i podsetio da je ovo druga, posle Zlatićeve, olimpijska medalja koja stiže u naš grad.

- Srećni smo što možemo u ime Užica da Tijani čestitamo srebrnu medalju u Riju, i njoj i ostalim reprezentativkama,  i da se istovremeno zahvalimo što se zahvaljujući njenom uspehu i za Užice čulo, kako u Evropi, tako i u svetu, o užičkoj odbojci, pre svega. Obzirom da je prošla sve selekcije u ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji želimo joj da uskoro postane i lider naše reprezentacije i da nam donosi nove medalje.

Gradonačelnik je iskoristio priliku da podseti da je Užice grad ženske odbojke, da su ime odbojkaškog kluba Jedinstvo gradile brojne vrsne odbojkašice, počev od Ane Jokanović, Vesne Čitaković Đurišić, Jovane Vesović, Nataše Krsmanović, Suzane Ćebić. Petković nije zaboravio ni legendarnog trenera Darka Zakoča i rukovodstvo OK Jedinstvo čiji je doprinos razvoju ženske odbojke u gradu na obali Đetinje, takođe nemerljiv.

Uz usmeh, Tijana Malešević nije krila radost:

-Svi koji me malo više poznaju, znaju koliko volim Užice i koliko sam ponosna zato što sam iz ovog grada. Gde god idem nosim Užice sa sobom i svi znaju odakle sam. Presrećna sam što imam tu mogućnost i čast da donesem olimpijsku medalju u moj grad, nadam se da će uspesi nastaviti da se nižu, ja ću dati sve od sebe da nastavim ovim stopama kojim trenutno koračam i verujem da je ovo veliki podstrek za sve sportiste. Verujem da će u ovom gradu početi ponovo da se ulaže u odbojku kao što je to nekada bilo, da ćemo opet imati vrsne odbojkašice i da ćemo imati dosta razloga u budućnosti da slavimo i da se ovako okupljamo,- kazala je Malešević.

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži