A A A

Letnja pauza za odbojkašice Jedinstva završena je 10. avgusta, za sada na treninzima je 12 juniorki. Iz prošlosezonskog sastava nema najiskusnijih, Vesna Tomašević-Petrić je završila igračku karijeru, Aleksandra Milosavljević i Danijela Džaković promeniće sredinu.

Od odbojkašica iz startne prošlosezonske postave vernost Jedinstvu produžila je libero Milica Todorović, a tu su i mlade igračice sa prilično minutaže u eliti Anica Kutlešić, Milica Tošić, Jelica Jovančićević, Katarina Glišović i Dubravka Kraković.

-U potrazi smo za tehničarem i dva primača. Tržište je dosta suženo, ali se nadamo da ćemo se kompletirati  za desetak dana. Ne želimo da dovodimo mnogo odbojkašica sa strane, cilj je da forsiramo sopstvene snage, da bi za dve do četiri godine „proizveli“ igračice za seniorski sastav iz sopstvene škole. To je jedini održiv put u ženskoj odbojci, stvaranje novih generacija kao što je to Jedinstvo činilo u ne tako davnoj prošlosti. – kaže trener Dragoljub Janić.

Odbojkašice Jedinstva do 25 avgusta pripremaće se u Hali Veliki park, zatim sledi desetodnevni rad na Zlatiboru, pa kontrolne utakmice i turniri koji će dati odgovor o mogućnostima tima. Jasno je da će Jedinstvo u narednoj sezoni imati mlad sastav i  jedino što se postavlja kao cilj je opstanak u Super ligi.

 Z.Ž.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži