A A A

Današnja sednica Skupštine Grada Užica prekinuta je tek što je počela. Trajala je desetak minuta, tek toliko da se usvoji dnevni red i obelodani dogovor predstavnika svih odborničih grupa o prekidu sednice. Nastavak je zakazan za 22. jun, kada bi trebalo da bude izabrana nova gradska vlast.

Danas nisu verifikovani ni mandati odbornika, razloge je naveo Tihomir Petković u izjavi novinarima nakon prekida sednice.

 - Pojavilo se  tumačenje da postoji problem za mene kao gradonačelnika, mog zamenika i članove Gradskog veća, koji smo kao odbornici ušli u Skupštinu, da smo u sukobu interesa. Veliki broj pravnika kaže da nismo, jer smo u tehničkom mandatu. Prekidom sednice ništa nismo izgubili, jer verifikacijom odborničkih mandata Skupština ne bi bila konstituisana, - izjavio je Petković. On je novinarima rekao da su od vrha stranke dobili poruku da koalicije ne mogu stvarati bez odobrenja Izvršnog odbora, da su razgovori sa nekima već obavljeni, a da će sa ostalima to učiniti narednih dana.

Da je do prekida sednice došlo uz saglasnost svih odborničkih grupa novinarima je potvrdio Slobodan Pajović, šef odborničke grupe demokrata. On pojašnjava da tehnički nije dobro da se izvrši verifikacija mandata i napusti sednica, da se time ništa ne dobija, ali smatra da SNS čeka "signal" iz Beograda.

- Očito je da SNS ni ovoga puta neće sastavljati vlast u Užicu, nego će to učiniti ponovo neko iz Beograda, -kazao je Pajović.

Prema njegovim rečima koalicija oko DS neće učestvovati u vlasti na lokalu.

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži