A A A

-Obasipali su nas stalno lažima, ali nisu uspeli ništa da dokažu. Moralno smo kristalno čisti. Iza nas nema nikakvih prljavih tragova,- rekao je na mitingu u Užicu predsednik Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj.

-Mi nemamo kriminalnih afera. Ništa. Dokazali smo da imamo snage, da imamo pameti. Dokazali smo da smo vredni, da smo požrtvovani. I to je najvažnija garancija da nećete pogrešiti ako glasate sa Srpsku radikalnu stranku, - poručio je glasačima lider radikala.

Često prekidan Šešelj je kritički govorio o aktuelnoj vlasti , socijalistima, "dosmanlijama", ističući da su "srpski radikali pokazali da su spremni da se žrtvuju za svoje ideale, za svoju otažbinu, za svoj narod".

Prema njegovim rečima naprednjačka vlast nije ispunila ni jedno obećanje dato u prethodnim izbornim kampanjama, te da građani Srbije nemaju kome da veruju. On je kritikovao i Evropsku uniju i jedini izlaz za srpski narod i Srbiju vidi u okretanju ka Rusiji i sklapanju saveza sa tom državom.

-  Rusija je jedini pravi saveznik Srbije. Sve izdajničke vlasti do sada su gledale u pravcu Evropske Unije i dodvoravale se njoj, a oni nama nemaju šta da ponude, dobar primer su Rumunija i Bugarska. Potpisivanjem sporazuma sa NATO-om ova vlast je zabila nož u leđa tradicionalno prijateljskoj Rusiji, - rekao je Šešelj.

Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović smatra da Srbijom vladaju proevropski režimi, oni koji su obećali da će poteći med i mleko, da ćemo se besplatno lečiti i studirati, ali da je umesto ispunjenja obećanja sprovedena u delo pljačkaška privatizacija.

-Ostavili su više ljudi bez posla, zatvorili fabrike, unesrećili narod. I danas se te iste stranke nadmeću u obećanjima, ali mi znamo da su to laži. Obećavali su investicije, hiljade radnih mesta, ukidanje više od sto agencija, da će poništiti loše sporazume. I ništa nisu od toga uradili, ali su smanjili plate i penzije, - kazao je Šarović.

Užičanima su se obratili general Božidar Delić, Zoran Despotović, predsednik Okružnog odbora Zlatiborskog okruga, kao i kandidati za narodne poslanike i odbornike iz Užica i Kosjerića.

N.Tošić

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži