A A A

Za razliku od domaćih agencija, kao što je to nedavno bio Faktor Plus, koje ili imaju mali uzorak, ili nepouzdane anketare ili “navijačku strast”, istraživanja EU pokazuju znatno više pouzdanih podataka.

 

Jedno takvo istraživanje, koje se odnosi na merenje raspoloženja biračkog tela u Srbiji u predvečerje predstojećih republičkih i lokalnih izbora, upravo je završeno i rezultati su poznati. 

To su upravo oni rezultati koje je juče u svojoj izjavi na konferenciji za štampu pomenuo i premijer Aleksandar Vučić, možda po prvi put suočen sa izvesnošću da lista njegove stranke neće ostvariti ni izbliza rezultat kakav priželjkuje i da će se možda desiti i da izgubi izbore, kako je i sam Vučić rekao.

Ne bi bilo prvi put u Srbiji da neki previše  samouvereni političar u zenitu svoje popularnosti raspiše vanredne i u tom trenutku potpuno nepotrebne izbore,i da ih onda izgubi. 

Ako neko ne veruje, neka se seti slučajeva Slobodana Miloševića, Vojislava Koštunice, Zorana Živkovića i Borisa Tadića. 

Istraživanje je rađeno na uzorku 3145 ispitanika i pokazuje da SNS beleži pad rejtinga. 

SNS je prema ovom istraživanju na 35.3% što je za trećinu manje od onoga šta SNS reklamira! SNS rejting je prema ovom istraživanju u padu!

Demokratska stranka po ovom istraživanju ima 11.4%, sledi koalicija Dveri-DSS sa 9.2%, Srpska radikalna stranka sa 6.9% i koalicija SDS-LDP sa 5.4%. Dosta je bilo po ovom istraživanju ima podršku 3.7%.

Izvor: Opozicionar

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži