A A A

Petković je istakao da je Gradski odbor SNS u Užicu zbog javnosti tražio jasan stav imajući u vidu da je, kako je naveo, situacija bila politički šizofrena i da je zahtevala razrešenje, imajući u vidu da je Gradski odbor Nove Srbije podržao Aleksandra Vučića kao kandidata za predsednika države, dok je Zoran Adžić viđen na konvenciji predsedničkog kandidata Vuka Jeremića.

-         Ta činjenica je izazvala nedoumicu u javnosti u Užicu i prirodno je da je nama bio potreban njihov jasan stav. Kao posledicu njihovog razjašnjena sam razumeo ostavku Adžića. Podjednako mišljenje smo dobili i od ostalih članova vladajuće koalicije u Užicu koji podržavaju Aleksandra Vučića, objasnio je Petković i demantovao navode Zorana Adžića da je bilo pritisaka da se on smeni.

-         Ne postoje pritisci. Sve je politika i ovo je isključivo u pitanju politika grada Užica. Nije bilo nikakvih pritisaka iz centrale bilo koje stranke niti pritisaka od nas iz SNS na Novu Srbiju. Jednostavno smo tražili jasan stav i dobili ga. Posle ostavke sam razumeo da je sada sve jasno da Nova Srbija u Užicu podržava Vučića, rekao je Petković i naveo da užički Gradski odbor SNS pozdravlja odluku Gradskog odbora Nove Srbije, ali da veruje da se i bez podrške Nove Srbije Vučiću mogao ostvariti dobar rezultat u Užicu za pobedu Vučića u prvom krugu na predsedničkim izborima 2. aprila.

Petković je naglasio da SNS nije razmišljala o smeni svih koji su u vladajućoj koaliciji u gradu, a čije stranke ne podržavaju Aleksandra Vučića.

Gradski većnik Zoran Adžić je danas podneo Skupštini grada Užica neopozivu ostavku na mesto člana užičkog Gradskog veća zaduženog za oblast budžeta i finansija. Adžić je na toj funkciji bio od oktobra 2012. godine. 

Razrešenje nedoumica ostavkom Adžića, kako je naveo Petković, u ovom momentu je najbolje za funkcionisanje vladajuće koalicije.


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži