A A A

Budući predsednički kandidat Vuk Jeremić  je, povodom odluke Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) da kandiduje premijera Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, izjavio u Užicu da su građani svedoci ubrzane, totalne personalizacije vlasti i države.

 

 

On je ocenio i da bi Vučićeva pobeda na predsedničkim izborima značila cementiranje te politike na period od narednih pet godina, saopštio je Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD), čiji je Jeremić predsednik.

- Odlučio sam da se kandidujem, jer sam znao da će kandidat biti Vučić - rekao je Jeremić u razgovoru sa građanima u sali lokalne skupštine.

On je ocenio da će kontrola izbora biti jedan od najvećih izazova, naglašavajući da nema dilemu da je više ljudi za promene nego onih kojima je dobro.zaštite, glasovi prebroje i da se odupremo pritiscima onih koji će pokušati da stvore neregularne uslove - rekao je Jeremic

On je ukazao da je važno da izlaznost bude velika, jer to garantuje drugi krug u kome će biti referendumskog opredeljivanja. Jeremić je podsetio da je 2012. godine imao TV duel sa Vučićem kada mu je poručio da se nada da na vlast neće doći, jer bi izdao sve kao što je izdao Vojislava Šešelja.

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži