A A A

Predsednik užičke Skupštine Branislav Mitrović smatra da se teme poput kvaliteta vazduha i vode ne smeju politizovati i koristiti za politička prepucavanja.

Govoreći o napuštanju sednice gradske Skupštine jednog broja odbornika,  Branislav Mitrović, predsednik Skupštine grada Užica, je istakao da je on ovlašćen da sprovodi poslovnik, te da je od početka rada nastojao da bude korektan  i da nikada nije razdvajao odbornike.

U saopštenju odborničke grupe Demokratske stranke, navedeno je da je Branislav Mitrović, uskratio pravo zameniku šefa odborničke grupe na repliku i diskusiju. Mitrović je na konferenciji podsetio na Član 66 Poslovnika kojim je precizirano kada odbornik može dobiti pravo na repliku.

- Ukoliko se uvredljivi izrazi izlagača odnose na odborničke grupe, odnosno političku stranku čiji odbornici pripadaju odborničkoj grupi, pravo na repliku ima predsednik te stranke. Odbornik Filipović je tražio repliku na izlaganje Tihomira Petkovića, gradonačelnika grada Užica, koji u svom izlaganju niti je pomenuo stranku, niti je pomenuo lično bilo koga, a najmanje uvredljivo se izražavao prema nekoj odborničkoj grupi, – rekao je Mitrović,pojašnjavajući svoj postupak.

Prema njegovim rečima zamenik šefa poslaničke grupe Demokratske stranke, u svom izlaganju govorio je duže od Poslovnikom predviđenih 10 minuta i time prekršio član 64 Poslovnika Skupštine grada.

On smatra da se teme poput kvaliteta vazduha i vode ne mseju politizovati i koristiti za politička prepucaanja.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži