A A A

Užički odbornici usvojili su drugi ovogodišnji rebalans gradskog budžeta i on sada iznosi 2,57 milijardi dinara, odnosno 3,8 miliona dinara više od prethodnog.

Osnovni razlog ovog rebalansa je izmena Zakona o budžetskom sistemu koja kao posledicu ima gubljenje statusa indirektnog budžetskog korisnika za javna preduzeća, direkcije i fondove i lokalnim samoupravama dat je rok do 1. decembra 2016. godine da to primene. Pored povećanja iznosa budžeta i pojedine vrste prihoda i rashoda su pretrpele izmene u planu a prema ostvarenjem u prvih deset meseci ove godine. U skladu sa rebalansom, usvojene su i izmene Finansijskog plana JP "Direkcija za izgradnju" za 2016. godinu.

 Skupština je izvršila izmenu i dopunu koja se odnosi samo na terminološko usklađivanje Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta i donela odluku o otuđenju sedam lokacija neizgrađenog građevinskog zemljišta.

Na ovoj, 7. sednici Skupštine grada, data je saglasnost i na rebalanse programa poslovanja Gradske toplane, Vodovoda i Niskogradnje, kao i na statute gradskih javnih i javno komunalnih preduzeća, Užice razvoj, Bioktoš, Vodovod, Niskogradnja, Gradska toplana, Veliki park, Stan i Aerodrom Ponikve.

S.P.

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži