A A A

Jovan Marković, demokrata iz Užica u trci za mesto potpredsednika DS.

Jedan od četvorice kandidata (Bojan Pajtić, Dragan Šutanovac, Srboljub Antić i Zoran Lutovac) biće novi predsednik demokrata. O tome danas odlučuje 18.200 glasača, na oko 150 biračkih mesta. Za glasanje je bilo zainteresovano 22.000 ljudi, ali oko 4.000 njih nije platilo članarinu ili lično potpisalo prijavu.

Osim predsednika stranke, demokrate danas biraju i potpredsednike. Za potpredsednička mesta boriće se 12 kandidata – Gordana Čomić, Nataša Vučković, Tamara Tripić, Miloš Đajić, Nada Kolundžija, Nađa Higl, Dragoslav Šumarac, Igor Salak, Dragan Domazet, Bogdan Tatić, Jovan Marković i Branislav Lečić.

Očekuje se da će oko 23 sata biti poznati rezultati izbora ako ne bude većih prigovora.

Šutanovac predsednik, Marković jedan od potpredsednika

Prema preliminarnim rezultatima članovi Demokratske stranke izabrali su Dragana Šutanovca za predsednika DS na prvim neposrednim stranačkim izborima na kojima je izabrano i pet potpredsednika DS.

Jovan Marković
Jovan Marković


Na izborima za predsednika i novo rukovodstvo DS glasalo je 60,71 odsto članova DS od registrovanih 18.300 glasača, a Šutanovac ima 59 odsto glasova, što praktično govori da je izabran u prvom krugu izbora, rečeno je na konferenciji za novinare.
Članovi stranke birali su između jednog od četiri kandidata za predsednika: Bojana Pajtića, Dragana Šutanovca, Srboljuba Antića i Zorana Lutovca.
Predsednik Organizacionog odbora Branimir Kuzmanović rekao je da je Lutovac osvojio 19,8 odsto glasova, Pajtić 16,09 odsto, Antić 5,12 odsto.

Šutanovac je  na svom Tviter profilu objavio da je izabrano novo rukovodstvo DS, a da su na mesta potpredsednika stranke izabrani kandidati koje je predložio, Tamara Tripić, Jovan Marković, Branislav Lečić, Igor Salak i Nada Kolundžija.

Izvor: Agencije Foto: Vreme i N.T. 

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži