A A A

Višestruko nagrađivan dokumentarni film „Restart“, scenariste i reditelja Dejana Petrovića biće prikazan na filmskoj večeri u Sevojnu. Projekcija je u prostorijama OŠ "Aleksa Dejović", u  ponedeljak, 13. juna u 19,30 sati. Nakon filma biće upriličen razgovor sa rediteljem.

Film „Restart“ snimljen je 2014. godine, da bi nakon premijere u oktobru iste godine započeo svoj život u filmskom svetu u kome je od strane žirija na nekoliko uglednih festivala i nagrađen:  Zlatnom  medaljom Beograda za najbolji scenario na 62. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma (BFDKF), Bronzаnim vitezom, u kаtegoriji krаtkometrаžnog dokumentаrnog filmа na 24. Festivalu Zlatni vitez u Sevastopolju, i najnovijom nagradom za Najbolji scenario na upravo završenom 6. BOSIFEST-u u Beogradu.

Film “Restart” je u Užicu prikazan samo jednom i to povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom 2014. godine u Narodnom pozorištu Užice.

Filmsko veče na kome će biti prikazan “Restart” je prvo od tri planirana za ovu godinu i realizuje se u sklopu projekta Kult. Kota Sevojno, čiji je nosilac Udruženje osoba sa invaliditetom “Minimas”. Udruženje je za osnovi cilj svoje aktivnosti uzelo afirmaciju osoba sa invaliditetom i  inkluziju u aktivan život zajednice na najvidljiviji način kroz novinarstvo i organizaciju kulturnih aktivnosti.

Ovaj projekat se realizuje uz podršku opštine Sevojno. Partneri su OŠ "Aleksa Dejović" i Kancelarija za mlade iz Sevojna.

Ulaz na projekciju je slobodan.


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži