A A A

Ovogodišnju izlagačku sezonu Narodni muzej u Užicu započeo je izložbom slika akademskog slikara Bojana Savića iz Beograda. Ovaj umetnik raskošnog i toplog kolorita, član ULUPUDS-a i ARTE grupe, čija je najčešća tema ptice, nazvao je svoju izložbu „Ljubav na prvi pogled“.

Stručno i razložno, pred velikim brojem posetilaca na otvaranju, o njegovim slikama  sa izuzetnom pažnjom i toplinom govorila je Katarina Dogandžić-Mićunović.

Bojan Savić, koji radi u Beogradu kao likovni pedagog, u Užicu je izložio oko 40 akrilika na platnu i lesonitu, kao i jedan broj slika na tripleksu i akvarel papiru. Do sada je samostalno izlagao u Beogradu, u galeriji u Tijanića vodenici na Zlatiboru, u galeriji „Čigota“, Muzeju Hercegovine u Trebinju, galeriji Doma kulture u Čačku, Srpskom kulturnom centru u Budimpešti, Hotelu „Platani“ u Trebinju, SKC na Novom Beogradu i drugim prestižnim galerijama u zemlji, a izlagao je i na velikom broju grupnih izložbi.

 „Što neko  duže ostane pred mojom slikom, posmatrajući detalje, upoznaje mene i ono što sam ja. Što više slika odiše životom i vibracijom unutrašnjeg sveta koji nosim, to više druge činim bogatijim. Nadam se da ću na otvaranju izložbe biti u nekom ćošku i posmatrati ljude koji gledaju moje slike. Tražiću osmeh na njihovom licu i sjaj u očima. Ako to nađem, znaću da sam uspeo“, - rekao je, između ostalog Bojan savić.

Izložba „Ljubav na prvi pogled“ u Narodnom muzeju otvorena je tokom februara i marta.

 S.T.

Bojan Savić sa sinom Pavlom i
Katarinom Mićunović Dogandžić

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži