A A A

Crnogorsko narodno pozorište iz Podgorice predstavilo se sinoć užičkoj publici predstavom „Šćeri moja“ po tekstu Maje Todorović, u režiji Ane Vukotić. Ovo je posledanja takmičarska predstava na 21. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu i dobro je prihvaćena kod gledalaca, koji su dugim aplauzom nagradili glumce iz Crne Gore.

Položaj žene u crnogorskom društvu je tema koja mene već dugo interesuje, a kneginja Zorka bila je najbolji lik za sagledavanje ovog problema ,- kazala je Maja Todorović, autorka teksta.

-Meni je poslužila kao sjajno polazište, kako bih mogla da krenem od istorije, a govorim o sadašnjem trenutku. Na rad na ovoj priči podstaklo me je i to što se u Crnoj Gori ženska deca i dalje ne tretiraju jednako kao muška. I dalje postoji tužan i jeziv podatak da se ženska deca često abortiraju. To je poražavajuće u 21. veku, gde se svi ponosimo demokratskim načelima i jednakošću,– rekla je Maja Todorović.

U čast nagrađenih večeras je plesna predstava „Priča o vojniku" u koreografiji Gaj Vajcmana i Ronija Havera, u izvođenju Bitef dens kompanije.

Pred početak predstave biće uručene ovogodišnje nagrade 21. Jugoslovenskog pozorišnog festivala.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži