A A A

Pobednik 21. Jugoslovenskog pozorišnog festivala je predstava "Hinkeman" Zagrebačkog kazališta mladih. Ova predstava je i po mišljenju publike najbolja.

Ove godine žiri, kojim je predsedavao reditelj Dejan Mijač, je glasao kao i publika, koja je da podsetimo, svojim glasovima (4,86) takođe najbolje ocenila ovu predstavu, pa je glavna nagrada otišla u Zagreb.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Igoru Vuku Torbici za predstavu "Hinkeman" u produkciji Zagrebačkog kazališta mladih.

Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeljena je Nadi Šargin za uloge Elizabete Engleske u predstavi “Marija Stjuart“ i Zore Šišarke u predstavi “Bela kafa“, Narodnog pozorišta iz Beograda.

Za najbolju mušku ulogu nagrada je pripala Ozrenu Grabariću za majstora ceremonije u predstavi "Hinkeman".

Grupa arhitekata NUMEN i Ivana Junke nagrađeni su za scenografiju "Hamleta" u izvođenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Po odluci žirija nagrada za najbolju kostimografiju na ovogodišnjem JPF dodeljena je Marini Vukasović Medenica za predstavu „Bela kafa“ beogradskog Narodnog pozorišta.

"Ardalion" za epizodnu ulogu pripao je Olgi Odanović za ulogu majke Janje u predstavi "Bela kafa" u režiji Milana Neškovića i produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda.

Vanji Jovićević pripala je nagrada za najboljeg mladog glumca i nagrada Politike "Avdo Mujčinović" za ulogu Knjeginje Zorke u predstavi "Šćeri moja", u režiji Ane Vukotić, Crnogorskog narodnog pozorišta iz  Podgorice.

Specijalna nagrada dodeljena je Vlasti Velisavljeviću za ulogu Duha Hamletovog oca, u predstavi "Hamlet", Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

21. Jugoslovenski pozoriniši festival završava se sutra plesnom predstavom, u čast nagrađenih, "Priča o vojniku" u izvođenju "Bitef dens kompanije".

Pred početak predstave će biti uručene nagrade nagrađenim.

 

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži