A A A

Izložba crteža i kolaža akademskog slikara Vojislava Nedeljkovića "Zablude percepcije" biće otvorena večeras, u holu Osnovne škole "Aleksa Dejović u Sevojnu.

Nedeljkovićeva izložba se realizuje u okviru projekta Kult. Kota Sevojno, čiji je nosilac Udruženje OSI "Minimas" iz Sevojna.

Projekat je podržala opština Sevojno, a za Udruženje "Minimas" ima dvostruku vrednost, kao čin aktivne inkluzije osoba sa invaliditetom, ali i praktičan izraz nastojanja da se unapredi kulturni život našeg kraja. Partneri na projektu su OŠ Aleksa Dejović Sevojno i Kancelarija za mlade Sevojno, navode organizatori.

Vojislav Nedeljković je akademski umetnik mlađe generacije, koji živi i stvara u Požegi. Pored aktivnog i veoma produktivnog likovnog stvaralaštava, jedan je od omiljenih pedagoga u Požegi, ali svoj multitalenat ispoljava i kroz muziku: basista je u požeškoj  rok grupi "Inkvizicija ". Njegovi likovni radovi su deo kolekcije KC Požega, otkupljeni posredstvom konkursa Ministarstva kulture 2015. godine nakon izuzetno zahtevne selekcije Umetničkog saveta Gradske galerije iz Požege.

Na izložbi "Zablude percepcije" Vojislav  Nedeljković će svoje radove premijerno predstaviti publici, 12. oktobra, u 19 sati i 30 minuta.

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži