A A A

Užički umetnici Sanja Cvetić i Boban Lazić oslikali su murale poznatih Užičana, koji su ostavili veliki trag u istoriji grada, Srbije i sveta, na zidu parkinga na prostoru stare Pošte koja je srušena u NATO bombardovanju.

Tako se sada, na platoa parkinga nalaze likovi Mališe Atanackovića, Srboljuba Srbe Stamenkovića, Milutina Uskokovića, Marije Mage Magazinović, Stiva Tešića i Ljube Stojanovića.

Dvoje mladih umetnika su za nešto više od mesec dana, radeći na muralima i danju i noću i po svim vremenskim uslovima, uspeli da oplemene ovaj prostor svojim umetničkim radom. Radili su volonterski, a potreban materijal za rad dobijali su od sponzora.

Oboje naglašavaju da su imali veliku pomoć od svojih sugrađana, dostavljanjem materijala za rad ili savetima. Inače, početna ideja bila je da to budu murali poznatih glumaca koji  su preminuli, ali, uvažavajući predloge sugrađana odlučeno je da to budu ljudi koji su učinili mnogo za ovaj grad, a zaboravljeni su.

Mladi umetnici ističu da ne planiraju ovde da se zaustavljaju, već da se nadaju da će u saradnji sa gradom, ulepšati još neke lokacije.

S.P.


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži