A A A

Alter-garaž rok četverac iz Užica, „Hadži prodane duše“, prema oceni žirija jubilarne 50. „Gitarijade“, najbolji je bend ovogodišnjeg festivala.

Pobednici 50. „Gitarijade“ za sebe kažu da su prodali dušu đavolu, a na sceni se izdvajaju kao jedan od originalnijih mlađih sastava na regionalnoj sceni. Rok sastav „Hadži prodane duše“ osnovan je 2009. godine.

Do sada su svirali širom Srbije, između ostalog i na beogradskom „Bir festu“ 2011. godine. Svojim nastupom u Zaječaru, osim na publiku, ostavili su snažan utisak i na stručni žiri koji je jednoglasno odlučio da upravo oni budu najbolji demo-bend jubilarne „Gitarijade“.

Žiri je radio u sastavu: Jadranka Janković, PR i rok novinar, Milan Dujmović, professor gitare i kompozitor, Stanoje Jovanović, profesor klavira i direktor muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru, Gale iz „Kerbera“ i Mumin iz grupe „Lav hanters“.

Specijalnu nagradu po glasovima publike, osvojio je banjalučki bend LSD.

Dvanaest demo-bendova koji su se takmičili u polufinalu i finalu „Gitarijade“, plasirali su se na ovaj festival pobedama na Mini-gitarijadama koje su održane u Užicu, Sremskoj Mitrovici, Kosovskoj Mitrovici, Čačku, Valjevu i Zrenjaninu, odlukom žirija i pobedom na nekom od partnerskih festivala u regionu.

Osim takmičarskih, zaječarska publika gromoglasno je pozdravljala i bendove koji su nastupili u revijalnom delu 50. „Gitarijade“: „Juraja hip“, „Kerber“, „Lav hanters“, „Bjesovi“, „Ajzburn“, „Riblja čorba“, „Zlatni prsti“, „Teška industrija“, „Ritam nereda“, „Ortodoks Kelts“ i „Van Gog“ i prošlogodišnji pobednici „Gitarijade“, "Szleth" iz Rijeke.

Izvor: RTS

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži