A A A

Užički policajci sproveli su tokom septembra ove godine pojačane aktivnosti kontrole saobraćaja u cilju postizanja veće bezbednosti učesnika u saobraćaju, naročito dece, polaznika osnovnih škola. U kontroli saobraćaja tokom proteklih 19 dana na ulicama i putnim pravcima u nadležnosti Policijske uprave u Užicu otkriveno je i sankcionisano ukupno 1.399 prekršaja.

U periodu od 12. do 18. septembra 2016. godine, na svim putnim pravcima u nadležnosti Policijske uprave u Užicu sprovedena je i međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nekorišćenja sigurnosnih pojaseva u vozilima tokom vožnje, na način koji je predvideo proizvođač vozila. Akcija se sprovodi u sklopu saradnje Uprave saobraćajne policije sa Mrežom evropskih saobraćajnih policija.

U akciji je otkriveno i sankcionisano ukupno 237 prekršaja vezanih za nekorišćenje sigurnosnog pojasa, od čega su 226 prekršaja učinili vozači vozila, devet prekršaja putnici na prednjem sedištu i dva prekršaja putnici na zadnjem sedištu vozila.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži