A A A

U Srbiji će dansa biti promenljivo oblačno i toplo vreme, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Na istoku i jugoistoku očekuje se uglavnom suvo vreme s dužim periodima sunčanog vremena, u ostalim krajevima s lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavina.

Vetar će biti slab i umeren, na planinama povremeno jak južni i jugozapadni.

Najviša dnevna od 28 do 32 stepena.

 

Kakav nas jesen očekuje?

 

Iako se leto, kalendarski gledano, uskoro završava, temperature ipak ne govore u korist datuma. One i dalje dostižu 30. podeok – sunce ne odustaje tako lako, a čak ni noći nisu još uvek osetno hladnije. Da li je uskoro kraj ovakvom vremenu ili je pred nama – miholjsko leto?

Republički hidrometeorološki zavod najavljuje da će temperature u septembru mesecu u proseku biti oko 23 stepena. Prosečno topao i suv oktobar donosi nam i miholjsko leto sa temperaturama oko 18 stepeni.

– Ovu godinu obeležio je natprosečno topao februar, a došao nam je isto tako natprosečan septembar. Bilo je dosta kiše u proleće, a imali smo, može se reći i kišno leto – objašnjava meteorolog Nedeljko Todorović.

Prema njegovim rečima, samo leto bilo je malo iznad prosečnih temperatura.

– Od 17. do 20. septembra očekuje se trodnevno zahlađenje sa kišom i naoblačenjem. Nakon toga, do kraja meseca uživaćemo u toplom vremenu, sa natprosečnim temperaturama – rekao je Todorović.

Kad nam stiže osveženje?

Što se oktobra tiče, prognoze da nas očekuje miholjsko leto su tačne. Kako ovaj meteorolog kaže, tokom meseca oktobra vreme će biti relativno stabilno upravo sa karakteristikama miholjskog leta.

– Sledeće osveženje dolazi početkom oktobra. Opet govorimo o trodnevnom zahlađenju sa kišom i pljuskovima. Ceo mesec ći biti relativno stabilan, sa tri naleta kiše. Početkom, sredinom i na kraju meseca, – rekao je naš sagovornik.

 

 

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži