A A A

Od sutra (1.aprila) počinje letnja sezona saobraćaja muzejsko-turističkog voza „Nostalgija“. Voz će saobraćati svakodnevno na relaciji Mokra Gora-Šargan Vitasi-Mokra Gora sa dva redovna i dva fakultativna polaska.

Redovni polasci su u 10.30 i 13.30 časova, a fakultativni se uvode po potrebi u zavisnosti od interesovanja u 8 časova i u 16.10 časova.

U odnosu na prethodnu sezonu cene su nepromenjene. Karte za odrasle iznose 600 din. za decu od 6-14 godina 300 din. dok je za decu do šest godina vožnja besplatna.Takođe, postoji mogućnost zakupa ovog voza kako danju tako i tokom noći što je posebno atraktivno. Cena se kreće od 60 hiljada dinara za zakup sa dizel vučom i  120 hiljada dinara sa parnom vučom. Za iznajmiljivanje voza tokom noći potrebno je izdvojiti 70 hiljada dinara.

Atraktivni  muzejsko - turističkom kompleks „Šarganska osmica“ turistima nudi i smeštajne kapacitete u  konačištu “Osmica” sa 50 ležajeva u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama kao i apartmanima. Konačište raspolaže multimedijalnom salom koja je opremljena najsavremenijom opremom. U prijatnom ambijentu ovog kompleksa nalazi se i restoran gde gosti mogu uživati u najraznovrsnijim specijalitetima mokrogorskog kraja. Na stanici Jatare smešten je još jedan ugostiteljski objekat gde se u prijatnim letnjim večerima može uživati u pažljivo odabranom muzičkom programu. Za smeštaj porodica idealna je „Planinska kuća“  udaljena svega 1.5 kilometar od stanice Mokra Gora.

Inače, sama Mokra Gora je nezaobilazni deo Balkanskih tura za koje su posebno zainteresovani gosti iz Kine, Japana, Koreje ali i iz čitave Evrope.  Svake godine je povećan broj posetilaca tako da su kapaciteti u aprilu,maju pa čak i u prvoj polovini juna popunjeni.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži