A A A

Četiri samohrane majke iz Užica dobile su pomoć  u opremi u iznosu od po 180 hiljada dinara, za pokretanje sopstvenog biznisa ili unapređenje postojećeg. Donacija je stigla od fondacije Ana i Vlade Divac koji su krajem godine raspisali konkurs i realizovali ga u saradnji sa Gradom.

  • Frizerski salon držim već devet godina i sada sam uspela da poboljšam uslove: nabavila sam novi repromaterijal i uposlila sam još jednu radnicu. To mi je bilo neophodno, ali sama ne bih uspela. Nadam se da će mi ove pozitivne promene povećati obim posla, rekla je Sanja Borović, vlasnica frizerskog salona Ecslusive i majka dvoje dece (sina od 22 i ćerke od 13 godina).

Pomoć je stigla i Vesni Ćosović, koja je imala ideju da osnuje Udruženje obolelih od osteoporoze. Preostala dva granta pripala su Jeleni Cvrkotić koja se bavi proizvodnjom maline i Nadi Petrović za proširenje već postojećeg malinjaka.

  • Već nekoliko godina podržavamo samohrane roditelje, jer su oni posebno ranjiva društvena kategorija, a 80 posto su žene. Pomažući njima mi u stvari kreiramo bolje uslove života za decu iz tih porodica, izjavila je Ivona Gvozdenović iz fondacije Ana i Vlade Divac. Ona je dodala da sredstva nisu bila novčana već isključivo u opremi i materijalu, kao i za sertifikate za proširenje posla.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži