A A A

Zbog kiše je ponovo podignut stepen pripravnosti službi angažovanih na sprečavanju izlivanja reka, izjavio je Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

-  Još uvek nema kritičnih tačaka, ali u pripravnosti smo, jer kiša trenutno pada i takvo vreme se očekuje do četvrtka,- rekao je Marić za Tanjug.

On je naveo i da je juče iz Sektora upućeno upozorenje i obaveštenje potencijalno kriznim opštinama, gde je podignut stepen pripravnosti, kako bi ispratili i ovaj kišni talas.

Republički hidrometeorološki zavod upozorava na veće vodostaje do 24. marta, navodeći da su na bujičnim vodotocima moguća lokalna izlivanja.

 

U Srbiji danas pretežno oblačno, mestimično sa kišom, na višim planinama sa snegom. U većini mesta se očekuje količina padavina od 10 do 20 litara po metru kvadratnom, lokalno i oko 30 l/m2, uglavnom u zapadnim predelima.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u sredu i četvrtak oblačno i hladnije, mestimično sa kišom, na višim planinama sa snegom.

Obilnije padavine očekuju se u sredu, u većini mesta od 10 do 20 l/m2, lokalno i oko 30 l/m2, uglavnom u zapadnim i centralnim predelima.

U petak će doći do postepenog prestanka padavina i razvedravanja, prvo na severu i zapadu. Zatim će nastupiti period suvog i uglavnom sunčanog vremena, uz postepeni porast temperature.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži