A A A

Vlada Srbije je, na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, proglasila vanrednu situaciju na teritoriji Republike Srbije.

Odluka je doneta kao preventivna mera kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa Republike Srbije u zaštiti života i bezbednost građana i stvari, kao i otklanjanju posledica poplava.

Vlada Srbije će svakodnevno imati sednice Republičkog štaba za vanredne situacije, kontinuirano pratiti situaciju na terenu i o tome obaveštavati građane, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Sveukupnu situaciju otežava i migrantska kriza, te će policiji u zaštiti granica, u danima koji su pred nama, pomagati i Vojska Srbije.

Vlada Srbije apeluje na sve građane da poštuju odluke Vlade Srbije i učini sve kako bi se sprečile veće posledice tokom kritičnog kišnog perioda koji nas očekuje do utorka.

Ranije je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će na Republičkom štabu za vanredne situacije predložiti da se na teritoriji cele Srbije uvede vanredna situacija zbog opasnosti od poplava.

  • Postoje najave da će u zapadnoj Srbiji biti većih padavina i postoji mogućnost izlivanja određenih reka. Policija i vojska su spremne na intervenciju. Pojačaćemo naše prisustvo u svim tim opštinama u toku noći - rekao je ranije ministar Nebojša Stefanović.

Preuzeto: Blic


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži