A A A

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će radovi na izgradnji dela kordira 11 od Surčina do Obrenovca početi u martu.

“Ono što je važno je da ovaj projekat ima kompletnu projektno tehničku dokumentaciju, potpisan komercijalni ugovor o finansiranju i ne postoji ništa što će odložiti izgradnju”, rekla je Mihajlović.

Ona je ukazala da će sledeće godine biti kompletirana deonica od Obrenovca do Preljine, podsećajući da su već puštene u rad deonice Ljig-Preljina, Ub-Lajkovac…

“Mi smo nasledili određeni nivo završenosti Koridora 10. O njemu se priča tri decenije i sve ono što je moglo da se završava mi smo pokušali da završavamo.,Nije slučajno što je prethodne dve godine od 90 do 110 kilometara puteva urađeno godišnje, nastavili smo ono što su neki radili 20 godina”, rekla je ministarka.

Napominjući da je šteta što obilaznica nije počela da se radi pre 10 godina, ona je rekla da je “april mesec je predviđen za obilaznicu”.

Mihajlović je takođe rekla da kada je u pitanju avio saobraćaj, raste profit kako aerodroma Nikola Tesla tako i Er Srbije kao i da država od sredine 2015. godine ne namiruje nikakve dugove.

Upitana kako se kompanija Er Srbija našla u budžetu za 2017. godinu Mihajlović je odgovorila: “moguće da je to nešto od ranije, ali ja zaista imam pouzdan podatak da je sve što je bilo u odnosima između Nikole Tesle i Air Srbije već regulisano.

“Država nije u gubitku, i rezultati to pokazuju. Da li će biti kadrovskih promena ja to ne znam videćemo to u danima koji su pred nama, ali je mnogo važan nastavak i dalji razvoj saradnje jer je nama Air Srbija mnogo pomogla”, napomenula je Mihajlović.

Ona je istakla da do Vlade Srbije nisu došle informacije da bi Etihad mogao da smanjuje svoj udeo u Er Srbiji niti je ona informisana od Nadzornog odbora te kompanije.

Svaka informacija koja bude došla će biti razmatrana bilo pozitivna ili negativna.

Važno za nas je da uvek imamo strategiju kako idemo dalje. Mi za sada imamo sve strategije koje su vezane za Er Srbiju i povoljno okruženje.

Ministarka je ukazala da su neophodna stalna ulaganja u aerodrom Nikola Tesla da bi smo mogli dalje da se razvijamo s obzirom da je treći u regionu pored Bukurešta i Budimpešte, ali nemaju takvu projekciju rasta.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži