A A A

U beogradskom Medija centru, danas, 2. decembra, biće potpisan protokol o saradnji na aktivnostima stavljanja Aerodroma “Ponikve” u punu funkciju, najavljeno je iz čajetinske opštine.

Protokol će potpisati Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, Dragiša Terzić, predsednik Skupštine opštine Arilje, Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj, Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš, Amel Papić, sekretar Skupštine opštine Sjenica, Arsen Đurić, predsednik Upravnog odbora Turističke organizacije regija Zapadna Srbija i Vojislav Janić, predsednik Udruženja turističke privrede Zlatibora.

Potpisivanje protokola je inicijativnog karaktera i u narednom periodu očekuje se da ga potpišu i druge zainteresovane lokalne samouprave iz zapadne Srbije i istočnih delova Republike Srpske, navedeno je u najavi događaja. Predmet protokola se odnosi na saradnju na aktivnostima stavljanja Aerodroma na Ponikvama u punu funkciju za komercijalne letove, odnosno "pružanje podrške pravnoj proceduri statusne promene JP Aerodrom Ponikve iz javnog u društvo posebne namene – društvo sa ograničenom odgovornošću regionalnog karaktera, shodno zakonu o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama”.
Dalje se navodi da samo zajedničkim naporima zemalja regiona, resornih ministarstava, lokalnih samouprava, privrednika, turističkih poslanika, mogu stvoriti uslovi za obezbeđivanje nedostajućeg dela sredstava za završetak svih radova potrebnih za stavljanje aerodroma na Ponikvama u punu funkciju, ali i da se obezbedi finansijska stabilnost aerodroma sve dok se ne dostigne promet koji će omogućiti njegovo samoodrživo poslovanje.
Poziv da prisustvuju potpisivanju protokola u Beogradu upućen je predstavnicima diplomatskog kora, vladama Republike Srbije i Republike Srpske, predstavništvima Republike Srpske u Beogradu, lokalnim samouprava iz zapadne Srbije i istočnog dela Republike Srpske, nevladinog sektora, javnim ličnostima.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži