A A A

Potpisani ugovori prekogranične saradnje "Drina-Tara" i "Drina-Sava" na Zlatiboru. Na projektu "Glas iz prošlosti-Naša budućnost" partneri su Turističko udruženje "Gostilje", te turističke organizacije  "Zlatibor" i Užice.

Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Evropi poptisala je ugovore sa dobitnicima grantova iz prekograničnih regiona  "Drina-Tara" i "Drina-Sava" u Hotelu "Olimp" na Zlatiboru. Bespovratna sredstva su obezbeđena kroz ABD Grant koju sprovodi Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj u Jugoistočnoj Evropi (SWG) u partnerstvu sa Nemačkom agencijom za međunarodnu saradnju (GIZ) u okviru projekta „Ruralni razvoj kroz integrisano upravljanje šumskim i vodnim resursima" (LEIWW) uz finansijsku podršku nemačkog federalnog Ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju (BMZ).

Opština Čajetina se nalazi u regionu programskog područja "Drina-Tara" kao jednog od četiri postojeća u okviru teritorije koju pokriva "SWG" ,i samim tim Turistička organizacija "Zlatibor" je korisnik pomenute grant šeme. Projekat  "Voice from past-our future ”, "Glas iz prošlosti-Naša budućnost" na kome su partneri Turističko udruženje "Gostilje", Turistička organizacija grada Užica  i Turistička organizacija "Zlatibor" ima za cilj kreiranje integrisanog turističkog proizvoda baziranog na valorizaciji prirodnog i kulturno-istorijskog nasleđa na teritoriji grada Užica i opštine Čajetina.

Geografski povezane, susedne opštine, svoju tržišnu šansu su prepoznale u kreiranju integrisanog turističkog proizvoda zasnovanog na kulturno-istorijskoj baštini ruralnih prostora.

Turistička organizacija "Zlatibor" će projektom unaprediti kvalitet usluge i vizuelni identitet, koji će uložiti u razvoj i promociju novih turističkih sadržaja na teritoriji opštine, navedeno je u informaciji TO "Zlatibor".

Turističko udruženje "Gostilje" će projektom staviti u funkciju integralne turističke ponude regiona kulturno dobro izuzetnog značaja, rodnu kuću Dimitrija Tucovića u Gostilju, čime će Udruženje stvoriti uslove za stvaranje dodatnog izvora prihoda od prodaje ulaznica posetiocima, koje će ulagati u razvoj turističke ponude i promocije sela Gostilje.

 Akcije Turističke organizacije Užica koje će se realizovati ovim projektom su deo širih projektnih aktivnosti koje podrazumevaju adaptaciju i opremanje  Konačišta ―"Grad  Užice". Predviđena je adaptacija prostora drugog sprata Gradskog Kulturnog Centra u Konačište a za potrebe smeštaja turista.

 

 

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži