A A A

Impol Seval obeležio 41 godinu poslovanja, a prema pokazateljima iz prvih devet meseci, kada su zabeleženi dobri finansijski rezultati, za očekivati je da ova godina bude jedna od uspešnijih.

Prema rečima generalnog direktora Ninka Tešića plan je, prema usvojenoj Strategiji razvoja 2017-2025., da se u Impol Seval uolože značajna sredstva.

- Prema planu do 2025. godine u kompaniju ćemo uložiti 59 miliona evra, od čega tokom naredne, 37,5 miliona evra. Od toga najvećim delom u toplu valjaonicu, livničke kapacitete i hladni valjački stan,- rekao je na današnjoj konferenciji direktor  Tešić.

Njegova su očekivanja da će kapacitet za proizvodnju hladno valjanih proizvoda  sa sadašnjih 51 000 tona, povećati  na 95 000 tona, čime će Impol Seval ući u red renomiranih evropskih valjaonica aluminijuma i omogućiti stabilnost poslovanja na duži period.

U Impol Sevalu u prvih devet meseci ostvarena je prosečna neto zarada od  67,5 hiljada dinara, gde nisu uračunate plate zaposlenih u menadžmentu.

Inače, da se podsetimo, Valjaonica aluminijuma počela je sa radom 27. oktobra 1975. godine. Privatizovana je 2002. godine, kada je kupovinom 70 odsto kapitala firma iz Slovenske Bistirice postala većinski vlasnik. U strukturi vlasništva su i Akcionarski fond iz Beograda sa 15 i 1372 mala akcionara koji zajedno raspolažu sa 15 odsto kapitala kompanije.

N.L.

 

 

 

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži