A A A

Današnju posetu Užicu i razgovor sa privrednicima našeg kraja ministar privrede Goran Knežević ocenio je kao korisnu, a da dolazak stanih investitora zavisi od aktivnosti lokalne samouprave.

Ministar Knežević ističe da Srbija prelazi iz faze stabilizacije u fazu intenzivnog razvoja.

-Da bi  nastavili taj intenzivni razvoj potrebni su nam ovakvi sastanci sa lokalnim privrednicima na kojima ćemo da sagledamo njihove probleme i da ih pretočimo u rešenja. Rešenja koja se tiču  budžeta Republike Srbije i svih pomoći mogu da pruže ministarstvo privrede i finansija,- izjavio je Knežević, naglašavajući da je dobro što su prilici da na licu mesta saznaju koji su konkretni problemi užičkih privrednika.

 -Probleme koje smo danas čuli moramo rešavati u narednom periodu u cilju stvaranja boljeg privrednog ambijenta.

Na novinarsko pitanje kada  će biti prve strane investicije u Užicu Knežević je odogovrio da je sve u rukama lokalnih vlasti.

-Dolazak investicija u ovaj kraj zavisi od aktinosti lokalne samouprave. Na njima je inicijativa oni  treba da  imaju jasan plan, da imaju jasne pozicije,da imaju jasne opredeljene zone gde će dovesti strane investitore. I na kraju da svojim komparativnim prednostima privuku te investitore,- izjavio je danas u Užicu ministar Knežević.

Ministar Knežević sa saradnicima obišao je Valjaonicu bakra, preduzeće "MTK Metal komerc" i firmu "Impol-Seval" i tom prilikom izjavio da će država pomoći Valjaonicu bakra, kako bi bila likvidna i mogla da radi u punom kapacitetu.

-Valjaonica bakra ima problema sa likvidnošću, a država će pokušati da im omogući da osavremene pogone da bi mogli da rade većim kapacitetom, te da omogući povoljna finansijska sredstva. Na menadžmentu je da odluči kako će ta sredstva koristiti,- rekao je Knežević.

N.T.
 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži