A A A

Premijer Aleksandar Vučić upoznat je tokom razgovora sa ambasadorom Azerbejdžana Eldarom Hasanovom i predstavnicima kompanije “Azvirt” da će deonica Koridora 11 Ljig–Preljina biti završena i puštena u saobraćaj do kraja oktobra.

 Deonice Koridora 11 Lajkovac – Ljig i Obrenovac – Ub, dužine oko 50 kilometara biće završene do juna 2017. godine.

U razgovoru Vučića sa ambasadorom Hasanovom i delegacijom “Azvirta”, koju je predvodio izvršni direktor te kompanije za Evropu Murat Turkoglu, prihvaćen je Vučićev predlog da korišćenje navedene deonice bude potpuno besplatno do kraja ove godine.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da ne želi više ni dan kašnjenja za završetak radova na deonici auto-puta Ljig–Preljina.

-I ovaj put je gotovo gotov, 99,5 odsto. Neka nova vrsta roka je kraj oktobra. Mi nećemo ni dan kašnjenja i niko nema pravo da u finišu usporava radove i to je nemoralno. Niko ne radi ništa besplatno, ne smeju da greše i koriste staru opremu, a da novu drže van zemlje. Zbog toga sam, kao ministar, ljuta,- ističe Mihajlovićeva.

Napominje da je komisija koja proverava radove na deonici Koridora 11 od Ljiga do Preljina formirana da bi se videlo gde su problemi i šta radi izvođač.

-Do februara nije bilo nadzora. Komisija radi i javno ćemo izaći sa rezultatima. Nisam definisala rok komisije, ali je važno da podzakonskim aktima definišemo bolji odnos između države i onih koji rade na terenu,- smatra ministarka.

Dodaje da sa sobom najmanje četiri inženjera uvek vodi na teren.

-Ako svi kažu – ovde nema dovoljno ljudi, treba više da ih bude – onda moraju da se poštuju takve vrste preporuka. Ovo je posledica nedovoljnog znanja i opreme domaćih kompanija. Nema vremena da se neko uči na ovako velikim projektima, - objašnjava Mihajlovićeva.

Izvor:Agencije

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži