A A A

Aerodromska pista na Ponikvama neće biti  u funkciji do daljnjeg, saopštio je novinarima užički gradonačelnik Tihomir Petković. On je podsetio da je obećanje o gradnji piste dao na predizbornom mitingu u Užicu premijer Aleksandar Vučić, pošto su mu predočene pogrešne informacije o sredstvima potrebnim za ove radove.

- Za završetak aerodroma potrebno je tri miliona evra, gde je 1,9 miliona neophodno za pistu, a ne 600 hiljada evra kako je rečeno premijeru,- kazao je Petković, pojasniviši da se od izbora do sada ništa nije radilo, zbog, kako je rekao "formiranja nove Vlade".

Prema njegovim rečima postoje nagoveštaji da će Vlada sa dva miliona evra finansirati radove na Ponikvama. Gradonačelnik očekuje da se u realizaciju projekta na aerodromu uključe i ostale opštine iz okruženja, pre svega Čajetina.

Petković je upoznao novinare sa ponudom jednog fonda iz Saudijske Arabije, koji je zainteresovan za kupovinu aerodroma, ali da je to sve prosleđeno Vladi, koja bi trebalo da donese konačnu odluku.

N.T.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži