A A A

Srpski automobilistički klub Lein racing nakon trkačkog vikenda u Slovačkoj najverovatnije je stavio “rezervaciju” na pozicije broj jedan i dva šampionata centralne Evrope u automobilizmu. Milovan Vesnić je sa dva nova trijumfa na Slovakiaringu generalno prvi dok ga u stopu prati timski kolega Mladen Lalušić koji je na poznatoj stazi kraj Bratislave jedanput kroz cilj prošao kao drugi i jedanput kao treći.

Uspeh srpskog tima upotpunio je i trijumf u jednočasovnoj endurance trci kada su sedište Seat Leon Racera TCR delili Vesnić i Lalušić. Najviše problema ovoga puta imao je Rudi Pešović koji je uspeo da završi samo prvu trku i to kao osmoplasiran. Izletanje na drugoj trci koštalo ga je novih bodova i gubitak pozicije broj tri u CEZ-u.

 

Dominacija “Leinovaca” videla se i na samim kvalifikacijama pa je u diviziji od gotovo 40 automobila prvi startni red uvek bio rezervisan za crveno-crne Seate iz Srbije – “Još jedna odlično organizovana i posećena trka u Slovačkoj. Uvek nam je drago da se vraćamo na Slovakiaring koji je jedna odlična, prava vozačka staza.” – poručio je Vesnić – “Novi Seat polako počinje da mi sve više “leži” i to su pokazala vremena sa slobodnih treninga i kvalifikacija. I same trke sam kontrolisao bez većih problema a fantastična mlada Mađarica Vivien Keszthelyi sa Audijem TT bila je ozbiljna pretnja i dostojan protivnik. Mladen je uspešno pratio moj tempo a i timski smo odradili odličan posao. Sada imamo solidnu bodovnu razliku i dva trkačka vikenda pre kraja možemo da kalkulišemo da li ćemo startovati u Brnu i Poznanu. Rudi će sa druge strane morati dobro da se pomuči do kraja sezone da se vrati na poziciju broj tri generalnog plasmana čime bi ostvarili fantastičan timski rezultat.”

 

Pešović je u trci jedan uspeo da osvoji drugo mesto u šampionatu Slovačke i poziciju broj tri u okviru češkog ESET CUP-a.

 

Rezultati prve CEZ sprint trke:

  1. Milovan Vesnić, SRB, Seat Leon
  2. Mladen Lalušić, SRB, Seat Leon +10sec
  3. Zoran Kastratović, SRB, Renault Clio +11sec

 

Rezultati druge CEZ sprint trke:

  1. Milovan Vesnić, SRB, Seat Leon
  2. Vivien Keszthelyi, HUN, Audi TT +1.5sec
  3. Mladen Lalušić, SRB, Seat Leon +3.2sec

                                                                                                         

                                                                                                                       


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži