A A A

I pored toga što će SPO na republičkim parlamentarnim izborima biti deo koalicije koju predvodi SNS, u Užicu će ova stranka samostalno izaći na izbore. Rukovodstvo Gradskog odbora je ocenilo na današnjoj konferenciji da će preći census, te  da od 2004. godine nisu samostalno izlazili na izbore.

-Bilo je razgovora sa koalicjom koju predvodi SNS i oni su nam ponudili jedno odborničko mesto, čime mi nismo bili zadovoljni. Doneli smo odluku da idemo sami, ako nas građani neće neka to i kažu na izborima,- izjavio je  Slavoljub  Cicvarić, predsednik GO SPO Užice.

Da je odluka o samostalnom izlasku na izbore dobra, slaže se i Petar Ristović, član Gradskog odbora, pre svega što ih članovi i simpatizeri podržavaju u ovakvoj odluci.

- Užice nikada nije bila verna kopija glasanja na parlamentarnim izborima, pa će tako verovatno biti i ovoga puta. Računamo i da će biti teško nakon izbora formirati vlast. Razlog za ovakvu tvrdnju nalazim u tome što rezultati rada lokalnih vlasti nisu sjajni.

Sa ovakvom ocenom se slaže i Dragan Jaraković, član Predsedništva SPO, dodajući da se aktuelna vlast ne bavi dovoljno lokalnim temama, već da u svojim izjavama u medijima navode prioritete poput pruge Beograd – Bar, aerodroma i drugih koji su u ingerenciji Republike.

-Mi pripremamo lokalni program SPO –a u Užicu. Tretiraćemo lokalnu problematiku, a većina stranaka se ovde mahom drži tema koje se više odnose na republički nivo,- zaključio je Jaraković.


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži