A A A

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović povukao je ostavku datu 30. decembra na mesto predsednika opštine.

Razlog je niz razgovora sa predstavnicima Vlade Srbije,a kao i pozitivan razvoj situacije u vezi isplate otpremnine bivšim radnicima FAP-a.

Rvović se, posle mesec dana, prvi put obratio javnosti, rekavši da je ostavku na mesto predsednika opštine dao kao moralni čin, jer je lično bio garant isplate  podsticajnih sredstava bivšim radnicima FAP-a do koje nije došlo u predviđenom periodu.

 

Povlačenje ostavke kompromisno je  rešenje opštinskog rukovodstva i Vlade Srbije

„Dobra volja i prvi gest Vlade Srbije koja je stala iza rešavanja pitanja FAP-a je da je direktor Fabrike automobila potpisao ugovor sa Fondom za razvoj gde su obezbeđena sredstva za isplatu 2,8 plata kao i za uplatu radnog staža. Kada je u pitanju bila isplata 100 evra po godini staža, radilo se o problemu tehničke prirode i pronalaženju modaliteta na koji način će se to odraditi pa je zbog toga taj proces usporen“, rekao je predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović.

Skupštinsko zasedanje, koje je bilo najavljeno za petak, 3. februar, gde je tema rasprave trebalo da bude ostavka predsednika opštine i izbor novog rukovodstva, je otkazana.

 

 

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži