A A A

Članovi Gradskog veća odlučili su da se ove godine Zahvalnice grada Užica povodom školske slave Svetog Save dodele Oliveri Milivojević, Ireni Drndarević i Jeleni Pavlović.

Ovo priznanje dodeljuje se prosvetnim radnicima povodom njihovog doprinosa kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju učenika i unapređenju obrazovno-vaspitnog rada. Olivera Milivojević je vaspitač u Predškolskoj ustanovi, Irena Drndarević nastavnica srpskog jzika i književnosti u Osnovnoj školi "Aleksa Dejović" u Sevojnu, dok je Jelena Pavlović diplomirani psiholog u Tehničkoj školi Užice.

Prihvaćen je predlog Programa zaštite i unapređenja životne sredine za ovu godinu. Program se sastoji iz četiri celine i za planirane aktivnosti na njihovoj realizaciji opredeljeno je 20 miliona dinara. Sa devet miliona finansiraće se Unapređenje i poboljšanje energetske efikasnosti i upotreba obnovljivih izvora energije, šest miliona i dvestotine hiljada dinara upotrebiće se za Upravljanje ostalim vrstama otpada, a dva miliona i šeststotina hiljada dinara za Upravljanje zaštitom životne sredine. Za aktivnosti Praćenja kvaliteta elemenata životne sredine, odnosno monitoring vazduha, vode i buke izdvojeno je 2,2 miliona dinara.

S.P.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži