A A A

Prvi rebalans u ovoj godini usvojen je na današnjoj sednici Skupštine grada Užica. Iznos budžeta ostao je isti, blizu 2,5 milijarde dinara, pošto je, kako je pojašnjeno samo došlo do preraspodele sredstava.

Na današnjoj sednici Momir Petrović, izabran je za člana Gradskog veća za privredu dva meseca nakon formiranja užičke vlasti. Petrović je od decembra 1995. godine vlasnik private firme Controlpoint, a u Veće ulazi na predlog privrednika.

Prema njegovim rečima zalagaće se za pojednostavljivanje komunikacije između privrede i organa Grada.  On će gradsku vlast informisati o problemima sa kojima se suočavaju privrednici.

Skupština je usvojila i odluku o načinu i postupku imenovanja direktora gradskih javnih preduzeća, pošto je Zakonom o javnim preduzećima predviđeno da se pri njihovim izboru raspisuje javni konkurs i da se formira komisija za njegovo sprovođenje. Članovi te komisije, kako nalaže zakon, ne mogu da budu  narodni poslanici i odbornici, izabrana, imenovana i postavljena lica u organima grada.

 

 

 

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži