A A A

Opština Čajetina dobila je od Ministarstva građevinarstva četvrtu dozvolu za izgradnju Gold gondole Zlatibor koja se odnosi na izgradnju 17 stubova od međustanice do vrha Tornika.

Radovi na pripremi terena za postavljanje stubova počeće kroz nekoliko dana. Na potezu staze u šumi prvo će se iskopati temelji za betonske stope za stubove, ali su izvođači radova koje predvodi MPP „Jedinstvo“, spremni za ovakve izazove. Radovi će početi kako je i planirano, sa povoljnim vremenskim prilikama, i očekuje se da budu obavljeni po planu.

-Očekujemo da kroz nekoliko dana dobijemo i petu dozvolu koja se odnosi na izgradnju međustanice, pa da se radovi realizuju u kontinuitetu. Imovinska pitanja su rešena i verujemo da do avgusta, 4 godine nakon postavljanja kamena temeljca, kompletno budu završeni građevinski radovi na izgradnji gondole – ističu iz preduzeća „Gold gondola Zlatibor“. 

Podsećamo da vrednost radova na Gold gondoli Zlatibor iznosi 13 miliona evra, od čega se deset odnosi na opremu a tri za izgradnju. Kompletna sredstva  obezbeđena su iz budžeta opštine Čajetina.


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži