A A A

Dodeljene prve kartice "Tri plus" za korišćenje popusta porodicama sa troje i više dece

- Hteo bih da vam se zahvalim što vodite brigu o svojim porodicama, o svojoj opštini, svojoj državi, jer jedino su deca naša budućnost. Sve ostalo je manje važno i bitno jer ako se ne čuje dečji plač mislim da nema ni Srbije, nema porodice, nema budućnosti - izjavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović prilikom dodele prvih kartica "Cena minus za tri plus" koja će roditeljima sa troje i više dece omogućiti popuste u određenom broju objekata u Čajetini i Zlatiboru ali i u nekoliko gradova širom Srbije.

 

U ovim teškim vremenima, nastavio je Stamatović, treba vam odati priznanje što ste se odlučili da rodite dvoje, troje ili više dece. Sutra će vaša deca voditi ovu opštinu, ovu državu. Opština Čajetina, zajedno sa Udruženjem "Pokret za decu tri plus", ima ideju i viziju, i uvek gledamo kako možemo da pomognemo da što lakše prođete kroz period podizanja dece, njihovo školovanje i sutra njihov dolazak do posla.

 

Od srca vam se zahvaljujem i čestitam na odlukama da rodite više dece a nadam se da kada mi u Republici dođemo na vlast da ćete imati zaslužene penzije. I, ono što je najbitnije, da svaka majka koja ima troje ili više dece ima nacionalnu penziju, zaključio je Stamatović

 

Nosilac i idejni tvorac ovog projekta, predsednik čačanskog Udruženja "Pokret za tri plus" Vladica Gavrilović, je ovom prilikom naglasio da će kartica važiti za celu Srbiju i da se broj objekata u kojima može da se koristi  iz dana u dan povećava. Informacija o tim objektima će se nalaziti na sajtu Udruženja, gde ćete u svakom trenutku moći da vidite koji objekti u gradovima širom Srbije omogućavaju ovu pogodnost, dodao je Gavrilović. Posebno se zahvalio opština Čajetina koja je jedna od samo pet opština u Srbiji kojima je Udruženje dodelilo priznanje "Ponosna kolevka" za kontinuiran napor u podršci povećanju nataliteta u svojim sredinama.

 

Sve majke koje ispunjavaju uslov, a koje nisu bile na spisku mogu popuniti izjavu na pisarnici opštine Čajetina, a kartice će im biti izrađene u najkraćem roku.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži