A A A

UE ZONA

ZA ZASEDANJA SKUPŠTINE - ELEKTRONSKI MATERIJAL

U utorak 28. novembra održana je 18. sednica Skupštine Grada Užica na kojoj se pred odbornicima pored ostalog našla i izmena Poslovnika Skupštine Grada, izbor direktora Gradskog kulturnog centra i Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu Grada Užica za period januar-septembar 2017. godine. Ova sednica će ostati upamćena i po tome što je na njoj prvi put umesto materijala u štampanoj formi odbornicima materijal dostavljen u elektronskoj, a koji su na službenim tabletim „poneli“ sa sobom.

Izmena Poslovnika o radu Skupštine jedan je od prvih i osnovnih koraka na putu digitalizacije odnosno elektronskoj dostavi materijala i održavanju sednica:
„Kada smo već krenuli u izmenu Poslovnika u skladu sa potrebama digitalizacije, onda smo izmenili i sve druge članove koji su bili do sada nedorečeni i koji su ostavljali neku mogućnost manipulacije i nečega što bi moglo da dovede do lošeg stanja u Skupštini. Danas je užička Skupština pokazala visok stepen tolerantnosti, bez obzira što se nismo slagali oko svih članova i oko svih predloga, ali sam siguran da smo na kraju diskusije dobili dobar Poslovnik koji je napravljen tako da iz ove Skupštine izlaze dobre odluke od kojih naši građani mogu da imaju koristi“, rekao je predsednik Skupštine Branislav Mitrović.

Odbornici su imenovali direktora Gradskog kulturnog centra, Jelenu Vasović diplomiranog andragoga, potvrdili mandate odbornicima Miroslavu Ivanoviću sa liste Zelena stranka, prof.dr Miloš Tasić i Nedi Bogdanović sa liste Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje, zatim prihvatili Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu Grada Užica za period januar-septembar 2017. godine. Data je saglasnost na izmene Programa poslovanja za 2017. godinu javnim preduzećima „Stan“, „Vodovod“ i „Veliki park“ i data saglasnost na godišnji plan rada Predškolske ustanove Užice za  radnu 2017/2018. godinu.

Razrešen je i imenovan jedan član Nadzornog odbora JKP „Vodovod“ i  jedan član Upravnog odbora Predškolske ustanove Užice.

 

Ovaj tekst deo je projekta „UE ZONA“ koji sufinansira grad Užice. Napomena: „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži