A A A

Na 12. Sajamu etno hrane i pića, koji će se održati od 22. do 25. novembra 2017. godine u hali 3 Beogradskog sajma na štandu zapadne Srbije koji organizuje Regionalna razvojna agencija „Zlatibor“, podržana od Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj (SWG ) u jugoistočnoj Evropi u partnerstvu sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) iz prekograničnih regiona „Drina-Tara“ i „Drina-Sava“, predstaviti će seproizvođači prehrambenih proizvoda specifičnih za pojedine oblasti, pripremljenih najčešće od organski gajenih sirovina na tradicionalan način u ograničenim količinama. Cilj promocije je njihova veća primena u ishrani, izvozu, proširenju proizvodnje, zaštite imena i receptura, obezbeđivanja ulaganja u proširenje proizvodnje, čuvanja tradicije, poboljšanja kulture ishrane i zdravlja stanovništva.
Na 30m2 brendiranog štanda u okviru štanda Privredne komore Srbije- zapadne Srbije predstaviće se proizvođači mesnih i mlečnih prerađevina, meda, proizvođači sokova i rakije, proizvođači začinskog bilja i trava iz Srbije: PG Stojanović(selo Mačkat), mini mlekara „Naša Zlatka“ (selo Kriva Reka), PG Ojdanić (selo Ravni), Sofi voće (Prijepolje), Destilerija Stara Zlatiborka plus (Užice) ,PG Gačić Magaza (Bogatić), PG Budimirović (Bogatić); iz Bosne i Hercegovine: PG Tešić (Lopare), COD „Luna“ (Rudo) i iz Crne Gore: Željko Macanović (selo Glibaći, Pljevlja), Besim Salković (selo Potkrajci, Bijelo Polje), Dušan i Cana Joksimović (Bijelo Polje)
Regionalna razvojna agencija Zlatibor će u okviru štanda zapadne Srbije, u petak 24.11.2017. od 17-18 časova, kao i na centralnom štandu „Etno dvorište“ u subotu 25.11.2017. od 12-13 časova, organizovati dve prezentacije u okviru zvaničnog programa sajma:
PLANINSKU ČAJANKU- degustaciju čajeva od lekovitog bilja u kombinaciji sa proizvodima od heljde i džemova od jagodastog voća sa planina targetiranog područja i dolina Drine i Save.
OKUSI PLANINU- pripremu, prezentaciju i degustaciju „etno klasik koktela“ (lokalni proizvodi u klasik koktelima) i planinskih zalogaja (kačamak sa kajmakom i koprivom, priganice sa plevaljskim sirom i zlatiborskom pršutom, heljdin kolač sa malinom iz doline Lima)
Organizaciju regionalne manifestacije “12. Etno Sajam hrane i pića“ je podržala Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Evropi u okviru Projekta “Ruralni razvoj kroz integrisano upravljanje šumskim i vodnim resursima u Jugoistočnoj Evropi: Perspektive ruralnog razvoja: kvalifikovanje, reintegracija i (samo) zapošljavanje " u partnerstvu sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) koji finansira Federalno ministarstvo republike Nemačke za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).
Regionalna razvojna agencija Zlatibor


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži