A A A

UE ZONA

IZGRAĐEN PRVI SAOBRAĆAJNI KRUŽNI TOK U UŽICU

Završen je najveći deo radova na izgradnji kružnog toka na ulasku u Užice, kod Vatrogasnog doma. U narednim danima urediće se prostor parkinga ispred Vatrogasnog doma i zgrade PIO. Ukupna vrednost investicije je oko 50 miliona dinara, i nju su finansirali "Putevi Srbije".

Gradonačelnik Užica, Tihomir Petković naveo je da se od ove investicije očekuje da bude pokretač novih saobraćajnih rešenja u gradu, odnosno inicijator izgradnje novih kružnih tokova:

" Zahvaljujem se građanima Užica na pokazanom strpljenju koje su imali čekajući završetak radova na kružnom toku. Svi mi Užičani smo pokazali da smo potpuno svesni značaja ove investicije za početak rešavanja velikih saobraćajnih problema koji postoje u našem gradu" rekao je Petković dodavši da će užičke stručne službe u narednom periodu, u saradnji sa stručnim službama „Puteva Srbije“ i „Instituta za puteve“- "pristupiti izradi studije kružnih tokova u gradu Užicu, a to nešto na šta se čeka već decenijama ali  sve do sada po tom pitanju nije ništa konkretno urađeno."

Na ovoj lokaciji izvršeni su radovi na izgradnji kišne kanalizacije, postavljanju elektro vodova, posipanju trotoara, nasipanja tampona i izvršeno asfaltiranje. Urađena su šest ostrva i postavljena odgovarajuća vertikalna i horizontalna signalizacija.

Ovaj tekst deo je projekta „UE ZONA“ koji sufinansira grad Užice. Napomena: „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži